Bli Medlem i Lunds BOIS 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BoIS
Lunds Boll och Idrottssällskap
Lunds BoIS/Torns IF P19

Fem sommarfrågor inkl EM-tips
2022-07-24 13:09
Här är P16-lagets svar på Lunds BoIS fem sommarfrågor!
1. Vilka intryck tar ni med från vårserien, när det gäller lagets prestation och utveckling?
Vi har absolut tagit kliv framåt! Truppen har stärkt upp sig rejält under vintern och vi har plötsligt haft mycket bra bredd på alla positioner.
Året började trots detta med en rejäl svit utan segrar. Vi spelade bitvis riktigt bra fotboll men de vi mötte visade sig i många fall vara bättre. Till slut fick vi utdelning på vårt fina spel och det mynnade ut i en mycket bra period där vi ett tag också var seriens bästa lag.
Vi hade också en positiv resa till Gif cupen i Tidaholm. Som enda skånelag visade vi bra ambassadörskap. Efter gruppseger blev vi sedan utslagna i playoff (till A-slutspel) av de som senare vann cupen. I B-slutspelet spelade vi en jämn semifinal där vi inledningsvis skapade massor med chanser. Istället fick vi ett baklängesmål och det blev med de korta matcherna en svår utmaning att komma ikapp. Men en tredjeplats i B-slutspel får absolut ses som en bra prestation. Framförallt gruppspelet var en riktigt bra fullpoängare. En del skador och diverse skolaktiviteter gjorde att vi tappade lite i form i slutspurten. En kamp om seriesegern blev till en kamp om topp tre. Rent spelmässigt så tycker jag att vi har gjort bra framsteg även ifall vi inte lyckades hålla i vår fina form ända in på sista seriematch. Ser vi till hur vi spelade på hösten 2022 så har vi självklart tagit bra stora steg i rätt riktning. 
 
2. Vad händer i laget under sommaren?
I sommar har vi en riktigt stor fotbollsfest att se fram emot! Vi ska nämligen till Gothia Cup och spela underbart vacker och publlikinfriande fotboll. Gothia Cup är alltid stort och speciellt och vi har nog alla sett fram emot detta i snart ett år. Jag tror också att det blir lite extra för alla deltagare eftersom det är första Gothia Cup efter pandemin. Detta ska självklart firas och jag misstänker att det blir en riktig fotbollsfest!
Vi tävlar i B16 tillsammans med 168 andra lag från 24 olika nationaliteter. Det låter enormt stort! Målet är att vi ska få till en bra och minnesvärd vecka i Göteborg. Vi siktar på att spela bra fotboll och sedan får vi se hur bra det går. Med Gif cupen som erfarenhet så vet vi iallafall att vi kan göra bra ifrån oss. Men oavsett hur det går så kommer vi att ha en riktigt bra och minnesvärd vecka i Göteborg! 
 
3. Hur planerar ni att inleda verksamheten under hösten?
Det mest spikade till hösten är att vi planerar att gå upp på tre träningar. Sedan har vi inte riktigt spikat vilken serie vi kommer spela i men vi har siktet på en bra och jämn serie där vi kan ta ytterligare steg i vår utveckling.
 
4. Om ni vill välkomna flera spelare till ert lag, kan ni säga varför de borde börja hos er?
Vi har en bra gemenskap i truppen där vi har en bra välkomnande inställning till nya spelare. Vi är också en stark trupp som har bra potential att fortsätta utvecklas och senare göra bra avtryck i en U19 serie.
Vi spelar också en passningsorienterad fotboll där flera är delaktiga i både anfall och försvar. För mig som tränare blir det en fröjd att se oss spela. För lagets spelare blir det också roligare att hålla i bollen och spela övertygande med bra trygghet i det egna spelet. Framförallt ger det dig som spelare en bättre utveckling av att spela fotboll med mer bollinnehav. Sedan vinner vi absolut inte alla matcher men vi blir bättre på det svåra ifall vi tränar på det svåra? Till slut så blir det svåra enklare för oss och då blir det svårt för motståndet att vinna tillbaka bollen!
För mig som tränare så sätter vi inte heller upp kraven på att vi måste vinna matcher. Vi strävar efter att spela vårt egna bästa och att parallellt också bli bättre. Spelar vi bättre än motståndet så vinner vi 3 poäng. 
 
5. Svenska damlaget deltar i EM i sommar. Kan ni tippa de tre bästa lagen under Fotbolls EM 2022, dvs brons, sivler och guld?
Guld till Sverige.
Silver till Norge.
Brons till Nederländerna. 
 
/Johannes

Nyhetsarkiv
Årsberättelse 20212022-02-06 21:46
Säsongen 2022 i gång!2022-01-09 15:17
Årsberättelse 20202021-03-05 16:10
 
Sponsor Premium
Sponsor Värde
Materialsponsor
Stöd Lunds Bois via
Sociala Medier