Bli Medlem i Lunds BOIS 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BoIS
Lunds Boll och Idrottssällskap
Lunds BoIS/Torns IF P19

Årsberättelse 2021
2022-02-06 21:46

I början på 2021 inleddes ett samarbete mellan Lunds BoIS P06/07 och Torns IF P06 i syfte att få en stabil trupp som skulle spela 11-manna matcher. Samarbetet har fallit mycket väl ut. Från början var det ca 10 killar från vardera förenining i laget. Mot slutet av året har flera nya spelare anslutit, inklusive några ”återvändare”, vilket vi är mycket glada för. Nu har vi ca 25 spelare inskrivna i laget. För att betona att det är ett kombinerat lag har vi skaffat specialdesignade orange-vita randiga matcheställ med färger och klubbemblem från båda klubbarna. Majoriteten av träningarna och hemmamatcherna har hållits på Gunnesbo Gård. Pga av brist på plantider har vi även tränat och spelat matcher på Smörlyckans IP och Stångby IP. Administrationen och logistiken kring laget sköttes under hela året av underskriven (Aida Vajraca) med hjälp av Elin Rooth från BoIS och Thea Kokaia från Torns.

 

Under våren tränades laget av tränare från båda klubbarna, Egil Wingbo från BoIS och Olof Flygare från Torns. Med hög träningsnärvaro och två utbildade och aktiva tränare var intensiteten på träningarna hög. Laget spelade 2 träningsmatcher och 6 seriematcher i P15, Sydvästra C, vårserien. Hälften av matcherna slutade i vinst och överlag blev laget mer och mer tryggt i 11-manna spelet. Av privata skäl hade tyvärr varken Egil eller Olof möjlighet att fortsätta träna laget efter sommaruppähållet.

 

Tränartappet löstes lyckligtvis när ny utbildad tränare, Johannes Ahlin, anslöt till laget i slutet av sommaren. Johannes bidrog med ny energi och stabilitet till laget. Under hösten började även Isak Pettersson som assisterande tränare. Träningsnärvaron bland majoriteten av spelarna var hög men på grund av starten i 9:an, Coronasmittan och vaccinationer samt återkomst till andra idrotter tränade vissa spelare mindre än vanligt. Laget lyckades trots det prestera bra i totalt 11 matcher i P15, Sydvästra C, höstserien.

 

Vintern inleddes med en ambitiös plan att spela i s.k. vinterserien Landoras Vintercup samt i flera futsall turneringar. En del av dessa matcher och två cuper har spelats, men flera har ställts in pga den ökade smittspridningen. Smittspridningen har också gjort att det har varit svårt att få ihop en stadig matchtrupp i vinterserien. I två av matcherna fick laget lyckligtvis låna spelare från U19 och P08. Flera nya spelare har fått provträna och även provat på matchspel. Denna, något mer oregelbundna träningsnärvaro och truppsammansättning, har i matcher mot tufft motstånd gett lite sämre matchresultat under vintern. Men i alla matcherna har spelarna gjort sitt bästa och det har varit roliga matcher att se, med många mål och flera fina prestationer.

 

Inför 2022 hoppas vi att alla spelare i den utökade truppen skall hitta sin plats och trygghet i laget samt att vi skall fortsätta utvecklas både som lag och individuellt. Vi har också en fin planering att se framemot med bl.a. spel i DM och GIFF-cupen i Tidaholm under våren, samt Gothia cup i juli. 

 

Aida Vajraca

Lagledare

Lunds BoIS / Torns IF P06/07


Nyhetsarkiv
Årsberättelse 20212022-02-06 21:46
Säsongen 2022 i gång!2022-01-09 15:17
Årsberättelse 20202021-03-05 16:10
 
Sponsor Premium
Sponsor Värde
Materialsponsor
Stöd Lunds Bois via
Sociala Medier