Bli Medlem i Lunds BOIS 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BoIS
Lunds Boll och Idrottssällskap
Lunds BoIS/Torns IF P19

Angående incidenten i samband med matchen mellan Lunds BoIS / Torns IF P16 och Limhamn FC P16
2022-10-18 21:25

Efter träningsmatchen mellan vårt P16 lag och Limhamns FC P16 på Gunnesbo Gård i Lund, den 9 oktober 2022 uppstod en mycket tråkig situation som kommer att behandlas i Skånes FF Disciplinnämnd denna vecka och som också har uppmärksammats i media.

Vi har sedan tidigare arbetat aktivt varje vecka med frågor kring uppförande under en match. Direkt efter händelserna i samband med aktuell match, innan anmälan kommit oss tillhanda, har ledarna agerat och tillsammans med spelarna pratat om att det är minst lika viktigt att uppföra sig på ett korrekt och sportsligt sätt även efter en avslutad match. Vi har beslutat att förändra och strukturera vår rutin för laget för vad som ska hända direkt efter slutsignal. Självklart har vi också särskilt betonat att dåligt språk, mot både motspelare, ledare och i synnerhet mot domaren aldrig är acceptabelt. 

 

Laget kommer, med stöttning från båda föreningarna – Lunds BoIS och Torns IF och med hjälp av material som erbjuds via Skånes FF, att fortsätta att jobba kring frågor om fair play spel, sportsligt uppträdande och positiv matchmiljö. Vårt lag har varit ett föredöme och visat hur unga killar från två olika föreningar kan förenas kring den gemensamma kärleken till fotboll, bilda ett kombinerat lag, uppleva många fina fotbollsstunder tillsammans och bli vänner för livet. Vi vill också vara ett lag som sprider denna glädje och kärlek till fotbollen utåt till alla andra lag och spelare som vi möter. Det kommer vi verkligen att jobba för framöver när vi snart skall bli ett U19 lag!

 

Vi vill också förklara att det som hände efter matchen i fråga har framställts, i bland annat media, på ett sätt som gör att det blivit en uppfattning att assisterande tränaren i vårt lag var pådrivande, aktiv och aggressiv i samband med dessa händelser. Det är oerhört viktigt för oss att betona att vår tränare agerade lugnt, men beslutsamt, med syfte att skydda och lugna ner spelare.

 

Vi vill också betona att det blev ett relativt bra avslut på Limhamn FC:s besök på Gunnesbo Gård. Samtidigt som Limhamns FC var samlade vid deras bänk inför avfärd gick vår assisterande tränare fram till deras båda ledare varpå de alla kunde ta i hand, klappa om varandra och ta farväl i positiv anda.  

  

 

Ledare i Lunds BoIS / Torns IF P16

 


Nyhetsarkiv
Årsberättelse 20212022-02-06 21:46
Säsongen 2022 i gång!2022-01-09 15:17
Årsberättelse 20202021-03-05 16:10
 
Sponsor Premium
Sponsor Värde
Materialsponsor
Stöd Lunds Bois via
Sociala Medier