Bli Medlem i Lunds BOIS 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BoIS
Lunds Boll och Idrottssällskap
Ledarsida

Matcher och matchrapporter

Hemmamatcher

Det lag som har första matchen för dagen ska se till att planen är i ordning, dvs. att målen står på rätt plats. När de äldre lagen som spelar elvamanna-fotboll ska spela får de sätta ut hörnflaggorna. Man ska ta emot bortalaget och visa dem till omklädningsrummen. Till uppvärmningen tar man ut 3-5 bollar per lag. De ska samlas ihop vid matchstart. Man lämnar en matchboll till domaren och har en eller två i reserv. 

Tips! Ha en förälder som matchvärd som tar hand om motståndarlaget.

 

Domare

Vid hemmamatcher tillsätts domarna av klubben upp till och med P/F14. Det är Lunds BoIS ungdomsdomare som dömer, vilket ofta är spelare i ungdomslagen. Dessa ska komma i god tid, åtminstone 15 minuter innan match. Om de inte dykt upp när det är 15 minuter kvar bör man ringa till domaren eller domaransvarig. Det ska sitta en domarlista med telefonnummer på anslagstavlan i klubbstugan.

 

Roger Johansson 0733-457569, nollan8@gmail.com är ansvarig för domartillsättningen.

 

För lag äldre än 14 år tillsätts domare av Skånes FF och deras lokala domartillsättare. 

 

Det är viktigt som ledare att tänka på att ungdomsdomare är unga och under utbildning. Det är därför av yttersta vikt att man uppträder lugnt och inte skriker eller skäller på domaren. Det är också bra att som ledare tala om för föräldrar och annan publik som skriker på domaren att de ska sluta med detta. Förklara att fotbollen behöver många domare och att precis som spelare kan göra fel, så kan även domare göra fel ibland.

 

Matchkläder

På våren hämtar man ut lagets matchkläder i klubbstugan efter meddelande från Aida Vajraca. Matchkläderna får inte delas ut till spelarna så att de har dem hela säsongen. När säsongen är slut meddelar Aida när kläderna ska vara återlämnade i klubbstugan och då ska man lämna en lista med antal, vilket skick kläderna är i och vilka ev. kompletteringar som behöver göras.

 

Bortamatcher

Till bortamatcher måste man kolla vilken tröjfärg motståndarna har för att eventuellt ha andra matchtröjor med. Man ska även ta reda på var planen ligger. Man bör även ha gjort ett körschema i början av säsongen så att man vet vem som ska köra till vilken match.

 

Matchrapporter, 9 - 14-åringar

Båda lagen skriver ut en spelarförteckning från FOGIS och lämnar till domaren innan match. Detta innebär att alla spelare måste vara ungdomsregistrerade i föreningen annars går det inte att lägga till dem på spelarförteckningen. Efter match (gäller endast för 13-14 årslag) är det hemmalagets ansvar att rapportera resultatet till Skåneboll via SMS på 0730-126126 senast 60 min efter avslutad match. Skriv matchnummer mellanslag antal hemmamål mellanslag antal bortamål. Ex: 131250099 6 3

Det går också att lägga in slutresultatet direkt i FOGIS.

 

Läs gärna tävlingsbestämmelserna som finns på Skånebolls hemsida.

 

Bokning av träningsmatch

Vill ni boka en träningsmatch börjar ni med att komma överens med motståndaren om en matchtid. Träningsmatcher får inte läggas så att de påverkar andra lags träningstider.

 

Kontakta sedan Kansliet, kansliet@lundsbois.se, med information om matchtid och motståndare. Kansliet bokar planen hos kommunen, kontaktar domaransvarig för att boka domare (14 år och yngre) och återkommer sedan till er med bekräftelse. Först då kan ni spika matchen med motståndarna. Se också till att matchen läggs in i er kalender.

 

För P/F15 och äldre ansöks om domare till träningsmatcher via blanketten på denna sida:

 
Träningsmatcher i dessa åldrar kommer då också synas i FOGIS och där skall man fylla i laguppställning.

 

Flytt av hemmamatch i seriespelet

En match som är bokad skall tills alla tänkbara alternativ är prövade spelas på utsatt tid!
En match får endast flyttas om särskilda skäl föreligger t ex. att ett av lagen överhuvudtaget inte kan få ihop lag.

 

Här hittar ni en manual som beskriver hur ni gör om ni måste flytta en match.

 
Sponsor Premium
Sponsor Värde
Materialsponsor
Stöd Lunds Bois via
Sociala Medier